Mas Le Chambon


Mas Le Chambon
2 comfortabele gites in een voormalige MAS in het westen van de Ardeche, aan de voet van het Massive de Tanarque
en ook aan het riviertje de Beaume.
Het betreft hier een natuurlijke authentieke omg

van cuijck
Chambon
07110 Valgorge

Tel: 0031 6 12237319
Tel: 0031 495 840273
Email: phmvancuijck@gmail.com

Klik voor meer informatie en of boeken
Chambres d'hôtes Bergachtige omgeving Paardrijden mogelijk Fietsroutes aanwezig Geschikt voor kinderen Huisdier toegestaan
Gîte Vissen Vlak / Heuvelachtig Wandelroute

De mas biedt u een, in de oorspronkelijke stijl gerestaureerde, woongelegenheid voor 4 en 6 personen. De woningen beschikken over een eigen afgescheiden terras.  

De mas is gelegen op een terrein van 1,6 ha en grenst aan de rivier de Beaume zodat u direkt toegang hebt tot het water (direct in de buurt zijn er enkele diepere plaatsen waar gezwommen kan worden0. Gaat u wat stroomopwaarts dan zijn er watervallen met een bassin waarin gezwommen en, van rotsen af, in gesprongen kan worden).

Verkoeling vindt u op hete dagen dan ook makkelijk in het water of onder de grote kastanjebomen welke zich in de boomgaard bevinden. Chambon ligt op een hoogte van ca 600 meter waardoor het er ook in hete zomers nog prettig vertoeven is.

Culturele activiteiten

 • vele kleine, pittoreske, dorpjes en stadjes. Joyeuse, les Vans, l’Argentiere hebben ieder hun eigen regionale wekelijkse marktdagen. Aubenas, met kasteel, is een grotere plaats met een regionale funktie.
 • Meer bekende historische steden liggen op een afstand van ca 1,5 uur rijden (waaronder Avignon, Valance, Nimes, Montelimar).
 • Bij Anduze (Ales) treft u de grootste Europese bamboetuin aan

 • Sportieve activiteiten

  • De rivieren in de Ardeche lenen zich bij uitstek voor een afdaling per kano-kayak (bekende rivieren zijn natuurlijk de Ardeche, Chassezac, Eyrieux of Doux). 
  • Er zijn een 50tal klimplaatsen in de Ardeche voor de beoefening van het klimmen.
  • Vanaf de Col de Meyrand (op ca 20 minuten afstand gelegen) kan men het paragliden beoefenen. De landingsplaats is in Chambon hetgeen vanuit de woning een mooi zicht biedt op de "landenden".
  • Langs Chambon loopt een Grand Randonnee.  Vanuit Chambon loopt ondermeer een route naar  de Col de Meyrand. Dit is een prachtige dagtocht door de ongerepte natuur met wijdse vergezichten. De combinatie van wandelen met de vele beekjes en rotsen, welke voor de nodige verkoeling en afwisseling zorgen, maakt het gebied ook voor kinderen tot een prettige en uitdagende omgeving.
  • Voor de speologen zijn er 2000 grotten te ontdekken. (met name in het droge gedeelte van de Ardeche (het zuid-oostelijkge gebied)).
  • Mountainbikers kunnen zich uitleven op een groot circuit van uitgezette paden (ondermeer in het natuurgebied van de Col de Meyrand).

   

  Een vakantie in Chambon betekent weg van het massatourisme, genieten van een rustige en schone omgeving met respect voor de natuur.

  Zie voor uitgebreidere info en verhuurgegevens de site: www.ardechenatuurlijk.nl

   

   


  Contactgegevens


  Jeannette en Jan Nicolai
  Esschenbruggerdijk 57
  7742 PC Coevorden
  E-mail: info@petite-france.com
  Telefoon: 0031-643588570